Spenóttorta, lepény vagy quiche
sponsored links
A quiche (kis) a franciák pizzája. Nevezhetjük akár tortának vagy lepénynek is. Nevezzük bárminek is, igen finom falat ez és viszonylag gyorsan elkészül. Jó elõételnek, de akár vacsorára egymagában is tálalhatjuk.
Nem vagyok nagy spenót-rajongó. Sõt sose szerettem és nem is ettem meg a spenótot, de idén elkezdtünk barátkozni. Még bátortalan ez a kapcsolat, de azért próbálkozunk :))
Andrisom viszont imádja a spenótot: hogy pontosítsak fõleg fõzeléknek, fokhagyma nélkül. Hazahoztam a "zsák" spenótot és kérdeztem mi legyen. Már bátortalanul válaszolt, hogy hát úgyis tudja, hogy valami különlegességben végzi ez a spenót, nem lesz neki fõzelék ebbõl :) No de, hogy megnyugtassam a kedves olvasót, lett belõle fõzelék is. Azt meg még én nem merem enni. A lepényt viszont ettem és imádtam.
Hozzávalók 20*23 centiméteres tepsibe (4-6 fõre):
150 g teljes kiõrlésû tönkölyliszt (ennek hiányában természetesen bármilyen liszttel készíthetjük)
75 g vaj
1 tojás
2 csipetnyi só
100 g spenót
1 paradicsom
100 g gouda sajt
5 tojás
3 ek. tejföl (1/2 pohár)
só