Spenótos-túrós rétes
sponsored links
Gyorsan elkészíthetõ, könnyû tavaszi étel.
Hozzávalók:
6 db réteslap
20 dkg spenótpüré
25 dkg túró
20 dkg tejföl
1 tojás
só, bors
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
Hozzávalók:
6 db réteslap
20 dkg spenótpüré
25 dkg túró
20 dkg tejföl
1 tojás
só, bors
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
A hagymákat apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk. A spenótot összekeverjük a tojással, a tejföllel, a túróval, sóval és borssal ízesítjük, majd a hagymákat is hozzáadjuk. Egy sütõformába igazítunk 3 réteg réteslapot, mindegyiket megkenjük olajjal. Ráöntjük a spenótos krém felét, majd ismét 3 réteg, olajjal megkent lap jön, aztán a töltelék másik fele, végül újabb 3 réteg olajozott lappal befedjük. A tetejét tejföllel megkenjük és elõmelegített sütõben megsütjük. (Egy 15x23 cm-es formában sütöttem, a réteslapokat erre a méretre vágtam.)