Spenótos tészta, zöldséges érmével
sponsored links
Ismét egy újabb terméket mutatok be, a Vegetár Kft Goody-foody termékcsaládjából. Ez pedig a zöldséges érme. Egyik nagy kedvencünk. A spenót szezonális zöldség, már Fannink is eheti, így készítettem egy jó nagy adaggal, és mivel elfogyott a tavalyi krumplink, és ideit még nem vettem, ill. a miénk sem terem még, gyorsan tésztát fõztem ki, és azzal ettük. Így, együtt fenséges volt.
Hozzávalók:
50 dkg friss spenótlevél
2 dl növényi fõzõtejszín
2 tk. só
1 ek. olívaolaj
6-8 gerezd fokhagyma
2 ek. durumliszt
12 dkg durum tészta
--
1 csomag Goody-foody zöldséges érme
Elkészítés:
A tésztát a hagyományos módon kifõzzük. A spenótot sós vízben megfõzzük, majd leszûrjük.
A lisztet egy zsiradék nélküli edényben megpirítjuk, majd hozzáadjuk az olajat, az áttört fokhagymát, a megfõtt spenótleveleket, sóval ízesítjük, és beleöntjük a növényi fõzõtejszínt. (Pl. rizstejszín vagy zabtejszín) Összekeverjük, majd botmixerrel pépesítjük.
Beleforgatjuk a tésztát, és a tetejére személyenként 3-3 zöldséges érmét helyezünk, melegen tálaljuk.
A zöldséges érme összetétele:
Növényi fehérjék (szója, búza), rizsliszt, növényi rostok, szójaliszt, búzakeményítõ, tojásfehérje, zöldségkeverék (kukorica, borsó, kápia) zabpehely, szárított tejsavó, víz, napraforgó olaj, laktóz, étkezési só, élesztõkivonat, malátakivonat, ecet, aroma, fokhagymapor, szárított gyömbér, feketebors.
Allergének: szóját, glutént, tojásfehérjét, tejfehérjét és laktózt tartalmaz.