Spenótos tészta (lasagne)
sponsored links
Hozzávalók: 4o dkg fagyasztott- vagy bébispenót, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 ek. szõlõmagolaj, himalája só, õrölt fehér bors, 2 dl növényi alapú fõzõtejszín, 2-3 evõkanál zabpehelyliszt, bármilyen tetszés szerinti tészta, nálam lasagne volt itthon , 20 dkg tetszés szerinti sajt reszelve
Elkészítése: ha nem lasagne tésztát választunk, akkor elõször kifõzzük lobogó, sós vízben a tésztát , majd leszûrjük. Közben elkészítjük a spenótot: a felhevített olajra rádobjuk a spenótleveleket, ízesítsük sóval, borssal és öntsük fel kb. másfél dl vízzel. Majd a spenótra reszeljük a fokhagymagerezdeket. Amikor a spenótlevelek megfõttek, ráöntjük a fõzelékre a fõzõtejszín és a ...