Spenótos tészta
sponsored links
Oó a tészta is lehet diétás? Nos nem kell megijedni igen. Durumlisztbõl készült tésztát használtam és akármennyire is hihetetlen, azért kell a szénhidrát a szervezetnek. :) Szóval bátran iktassatok be egy-egy tésztaételt ebédre! Például ezt, ami gyorsan elkészül, még gyorsabban elfogy és a spenótnak köszönhetõen lugosító hatású is.
Hozzávalók 2 személy részére:
- 25 dkg száraz tészta durumlisztbõl (formája tetszõleges) :)
- 6 db sütnivaló pulyka kolbász (kb. 250 g volt a kolbász mennyisége)
- 20 db koktélparadicsom
- 4 marék friss spenótlevél
- 1,5 dl zsírszegény tejszín
- só, bors, szárított fokhagyma
- parmezán sajt (ízlés szerinti mennyiség)
Az elkészítés menete:
Fõzzük meg a tésztát a csomagoláson látható utasítás szerint. A spenótot pároljuk meg a tejszínben, sózzuk borsozzuk és adjunk hozzá (szárított)fokhagymát. Az egészet turmixoljuk teljesen krémesre, majd keverjük bele a tésztát. Jól keverjük össze, majd fedjük le, tegyük félre.
A pulyka kolbászokat nyomjuk ki a héjukból, hogy kis "hurkákat" kapjunk. Egyenlõ, kb 2 cm-es darabokra van szükségünk. Ha ezzel megvagyunk egy kevés olívaolajon süssük meg minden oldalukat, mialatt sülnek vágjuk félbe a paradicsomokat, majd adjuk a húshoz. Sózzuk, borsozzuk. Ha a hús teljesen megpuhult már tálalhatunk is.
Tálaláskor ne felejtsük el a frissen reszelt parmezánt!