Spenótos tojásragu
sponsored links
A spenót mellett a tojás is nagy kedvencem, hála istennek van rengeteg házi tojásunk, a szervezetem is bírja, nincs baj vele. A tojás mellett szól az is, hogy gyorsan elkészíthetõ, idõhiányban szenvedõknek nagy segítség (most én is abban vagyok).
Hozzávalók (4 személy részére): 8 tojás, 2 dkg spenót, 8 közepes gomba, 1 hagyma, kevés olaj, 2 ? 3 dl tej, 1 evõkanál liszt, só, bors.
Hozzávalók (4 személy részére): 8 tojás, 2 dkg spenót, 8 közepes gomba, 1 hagyma, kevés olaj, 2 ? 3 dl tej, 1 evõkanál liszt, só, bors.
Elkészítése: A tojásokat keményre fõzzük, kihûtjük, meghámozzuk, kockára vágjuk. A gombát felszeleteljük, kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, saját levében puhára pároljuk. A finomra aprított hagymát megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a kissé felaprózott spenótot, addig pároljuk, míg összeesik. Ekkor hozzáadjuk a megpárolt gombát, ha szükséges sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a liszttel, felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a kockára vágott tojást, és besûrítjük.