Spenótos tojáslepény (Frittata)

2014-05-14

sponsored links


...hát nem is merem leírni mit össze poénkodnak velem a család Férfiai, 
ha idegenül nevezem az ilyen egyszerû ételeket, mint pl. a tojáslepény. 
Viszont van olyan ismerõsöm, akinek meg kifejezett igénye van rá. 
Azaz a tojáslepényt nem szereti, de a frittatát igen. Nos akkor legyen mindenkinek jó :)




Ez a tojáslepény 8 tojásból készült és hozzá 30 dkg spenót került, meg egy új fokhagyma szára.
Így mondanom sem, kell, hogy hármunknak bõségesen elég volt ebédre, nem is  kívánt senki vacsorát.
A már idei, még zsenge fokhagyma szára nagyon finom, vétek lenne kidobni.
Fogyaszthatjuk nyersen, pont mint az újhagymát, vagy karikázhatjuk salátába, 
vagy kiváló fûszerezésre, pont mint a nagy testvére.




Spenótos tojáslepény

Hozzávalók
30 dkg zsenge spenót
1 db újfokhagyma szára
frissen õrölt bors
8 db tojás
1 cs mozzarella
kevés olaj

tálaláshoz
pirított húsos szalonna
(házi csípõs) rukkola


 - A spenótot megmostam és leszárítottam róla a vizet.
A fokhagyma szárát felkarikáztam.
Egyenként felütöttem a tiszta tojásokat, sóztam, majd villával lazán felvertem. Félretettem.
A mozzarellát felszeleteltem.
Megpirítottam a nagyon apróra vágott szalonnát.
(Amennyiben mindenki eszik húst, azaz szalonnát, akkor az olaj helyett a szalonna zsírján is folytathatjuk.)
- Egy nagyobb (24 cm) serpenyõben öntöttem az olajat és beleszórtam a fokhagymát.
Elkezdtem pirítani, amikor már érzõdött az "illata", hozzáadagoltam a spenótot.
Fakanállal addig forgattam, amíg a spenót összeesett, meglankadt.




A felkevert tojásokat ráöntöttem, majd a tetejére rakosgattam a sajtot.
Közepesen élénk tûzre tettem, lefedtem fedõvel és remegõsre sütöttem (kb. 4 perc).
Leemeltem a fedõt, majd a serpenyõben egy fakanállal (szögletes végû) 6 részre vágtam.
Enyhén megdöntögettem a serpenyõt, hogy a még híg tojás a megsült részek alá folyhasson.
Újabb 1-2 perc alatt készre sütöttem.



Folytats a blogon ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2014...

sponsored links

Keres?s