Spenótos, sárgarépás krumplipürével töltött gomba
sponsored links
Maradékhasznosító recept :)
Hozzávalók (2 személy részére): 8 nagy tölteni való gomba, 5 krumpli, 1 sárgarépa, 1 maréknyi spenót, 2 cikk fokhagyma, 10 dkg kecskesajt (vagy más sajt), 10 dkg vaj,kevés olaj, fél dl tej, só, bors.
Elkészítése: A krumplit és a sárgarépát meghámozzuk, felszeleteljük, enyhén sós vízben puhára fõzzük, a levét leöntjük, hozzáadunk kb 5 dkg vajat, a tejet, krumplitörõvel pürésítjük, hagyjuk kihûlni. A spenótot a finomra aprított fokhagymával, kevés vajon megfonnyasztjuk, a kihûlt püréhez kavarjuk. A gombák tönkjét apróra vágjuk, az olajon megpirítjuk, azt is a püréhez adjuk. A gombákat ...