Spenótos répalepénykék

2017-09-27

sponsored links

Majdnem elfelejtkeztem errõl a psztról, így utólag kissé nehéz összeszedni, hogy is volt, de mivel kevés alapanyagból gyorsan elkészülõ ételrõl van szó, azt hiszem, hamar meglesz a recept is :)

Hozzávalók 4 lepényhez:
- 2 nagyobb sárgarépa
- kevés olívaolaj
- 2 nagy marék friss spenótlevél
- 2 ek. csicseriborsó liszt
- só


Feltétnek:
- vegán majonéz vagy bármiféle vegán krém
- paradicsom
- madársaláta
- csíra mix
- nem vegánoknak tükörtojás

Elkészítés:
A sárgarépákat apró lyukú reszelõn lereszeljük, és olívaolajon serpenyõben puphára pároljuk. Ha kissé száraz, mehet bele némi víz is, amit végül teljesen elfõzünk. A spenótleveleket megmossuk, felaprítjuk, és a répával együtt addig pároljuk, amíg összeesik. A keveréket levesszük a tûzrõl és hagyjuk kihûlni, majd sózzuk, hozzákeverjük a csicseriborsó lisztet, és 4 részre osztjuk a masszát. A gombócokból sütõpapírral takart sütõlemezen pár milliméter vastag lepénykéket formázunk, majd 180 fokos sütõben addig sütjük, amíg a szélük elkezd barnulni.
A papírról még melegen leválasztjuk õket. Miután kihûltek (vagy akár még melegen is) megpakoljuk ízlés szerinti mennyiségû feltéttel, és tálaljuk.
A nem vegán verzióhoz kerülhet más is a lepénykére, pl. tükörtojás:



Folytats a blogon ... cinnamonandpaint.blogspot.com/2017/09...

sponsored links

Keres?s