Spenótos répafõzelék (paleo)

2017-03-10

sponsored links



Húsmentes napokra önmagában is ajánlanám ebédre vagy vacsorával, de húsféleséggel a tetején  is remek  fogás. Én sose rajongtam a spenótért, de ebben az ételben egyáltalán nem érzõdik ki, ezért érdemes a hozzám hasonlóknak próbát tenni vele.

Hozzávalók:

1 kg sárgarépa
10 dkg bébispenót
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evõkanál olívaolaj
1 teáskanál curry por
5 dl zöldség alaplé (vagy víz + 2 evõkanál házi vegeta (recept itt))
1 kezeletlen lime leve és reszelt héja
törött bors

Az apróra vágott vöröshagymát, csipetnyi sóval üvegesre fonnyasztjuk a zsíron. Hozzáadjuk a curry port és az összezúzott fokhagymát. Kis ideig pirítjuk. Rádobjuk a felszeletelt sárgarépát. 4-5 percig pirítjuk, majd felöntjük annyi alaplével, ami éppen ellepi. Puhára fõzzük. Sózzuk borsozzuk. Ízesítjük lime lével, lime héjjal. Hozzákeverjük a totu krém extrát. Egyet forralunk rajta. 2-3 evõkanálnyi összeturmixolunk a fõzelékbõl, ezzel sûrítjük be, végül Beleszórjuk a spenótleveleket és már csak addig fõzzük, amíg a levelek összeesnek.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!


Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/AnitaKedvence...

sponsored links

Keres?s