Spenótos répafõzelék (paleo)
sponsored links
Húsmentes napokra önmagában is ajánlanám ebédre vagy vacsorával, de húsféleséggel a tetején is remek fogás. Én sose rajongtam a spenótért, de ebben az ételben egyáltalán nem érzõdik ki, ezért érdemes a hozzám hasonlóknak próbát tenni vele.
Hozzávalók:
1 kg sárgarépa
10 dkg bébispenót
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evõkanál olívaolaj
1 teáskanál curry por
5 dl zöldség alaplé (vagy víz + 2 evõkanál házi vegeta (recept itt))
20 dkg Totu krém extra
1 kezeletlen lime leve és reszelt héja
törött bors
só
Az apróra vágott vöröshagymát, csipetnyi sóval üvegesre fonnyasztjuk a zsíron. Hozzáadjuk a curry port és az összezúzott fokhagymát. Kis ideig pirítjuk. Rádobjuk a felszeletelt sárgarépát. 4-5 percig pirítjuk, majd felöntjük annyi alaplével, ami éppen ellepi. Puhára fõzzük. Sózzuk borsozzuk. Ízesítjük lime lével, lime héjjal. Hozzákeverjük a totu krém extrát. Egyet forralunk rajta. 2-3 evõkanálnyi összeturmixolunk a fõzelékbõl, ezzel sûrítjük be, végül Beleszórjuk a spenótleveleket és már csak addig fõzzük, amíg a levelek összeesnek.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!