Spenótos ráksaláta kivivel, sonkával

2012-04-03

sponsored links

Tudom, hogy nehéz idõket élünk, de néha muszáj halmozni az élvezeteket. Ennek jegyében készült a ráksaláta, amely az elõzõ posztban szereplõ szarvas elõétele volt. Azt hiszem, hogy annak ellenére, hogy egyszerû hétköznapi, baráti vacsora volt, gasztronómia szempontból igazán kerekre sikerült (a végén csokoládémousse-al enyhítettünk szenvedéseinken). Ezúttal azt gondoltam ki, hogy a tigrisrákot - talán némi baszkos beütéssel - disznóhússal vegyítem, erre pedig kiválóan alkalmas egy jóféle mediterrán sonka: egy 18 hónapos érlelésû San-Daniele-i sonkára esett a választásom. Szerettem volna még egy kis gránátalmát is hozzáadni, ennek használata több okból is indokolt lett volna, úgymint a színe, ropogós állaga, és üde, savanykás-édeskés gyümölcsössége révén nagyszerûen ellenpontozta volna a többi alkotóelemet. Több helyen próbáltam, de sajnos nem sikerült beszerezni, így B-tervet kellett rögtönözni, jobb híján a kivire esett a választásom. Tulajdonképpen már nem is bánom, nagyon jól mûködött a salátában.

Fotó: Temesvári Péter

Hozzávalók (5 adag)
- 500 g tigrisgarnéla (lehetõleg nyers, ne elõfõzött legyen)
- 300 g spenót
- 100 g San Daniele-i (esetleg pármai vagy serrano) sonka hajszálvékonyra szeletelve
- 5 kivi

- olívaolaj, só, bors, chili ...


Folytats a blogon ... lorien.blog.hu/2012/04/03/spenotos_ra...

sponsored links

Keres?s