Spenótos ricottás töltött cannelloni

2017-10-17

sponsored links

A spenót és a ricotta házasságával nem tudunk mellé nyúlni. Nagyon passzolnak egymáshoz, mindig telitalálat az így készült étel.
 Hozzávalók 4 fõ részére: 1 doboz cannelloni tészta (24 db) 1 kg spenót, 500 gr ricotta, 400 ml tejszín, 250 gr mozzarella sajt reszelve. Kevés olíva olaj, só, bors, 2 gerezd fokhagyma.
Elkészítése: a canelloni csöveket fõzzük pár percig, szedjük ki a vízbõl és állítva csepegtessük le, majd hûtsük ki. A spenótot tisztítsuk meg a vastagabb szárát távolítsuk el, mossuk meg alaposan, majd forró olajban pároljuk fedõ alatt puhára. Tegyünk hozzá 2 gerezd zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd aprítsuk fel apróra. Én ezt a fõzõkanál élével követem el a lábosban.  A ricottát keverjük ki egy kevés sóval, fehér borssal, ha túl sûrû tegyünk hozzá pár kanál tejet vagy joghurtot. Keverjük össze a spenóttal, majd egy habzsák segítségével töltsük meg a tésztacsöveket. Fogjunk egy tûzálló tálat, picit olajozzuk ki az alját és fektessük bele a megtöltött tésztákat. Öntsük fel a tejszínnel, és reszeljünk sajtot a tetejére. Süssük 180 fokos sütõben 20 percig.


Folytats a blogon ... csibekonyha.blogspot.com/2017/10/spen...

sponsored links

Keres?s