Spenótos-ricottás táska.

2012-05-02

sponsored links


Ma semmi kedvem nem volt hosszas fõzõcskézéshez, sõt reggel még elképzelésem sem volt mi is legyen az ebéd. Valami nagyon egyszerû, mindössze ennyit tudtam. Aztán kimentem a kertbe, és megláttam a szépen zöldellõ spenótot. Elsõ gondolatom a spenót, és tükörtojás párosítása volt, de ezt gyorsan el is hessegettem. Számtalan ötlet átfutott a gondolataimon, de egyiket sem találtam elég jónak. Végül aztán úgy döntöttem, hogy a pitetésztát most nem formába teszem bele, hanem batyukat formálok belõle, és spenótos-ricottás töltelékkel töltöm meg. Az alapötletet még GoodFodd magazin 2. számában láttam, de mire az elkészítésére került a sor, már egy teljesen új recept, és természetesen más hozzávalók felhasználásával sütöttem meg. Így bátran mondhatom, hogy saját ötlet alapján készítettem el ezeket a nagyon finom, és fõként igen laktató batyukat. A tésztába került fehér liszt, és kukoricaliszt egyenlõ arányba, és a zsiradék is kétféle, vaj és sertészsír keveréke. Ennek köszönhetõen a tészta nagyon finom omlós lett. A töltelék pedig spenót-ricotta-reszelt sajt keverékének köszönhetõen, jó krémesre sikerült.

Hozzávalók 12-14 db-hoz:

15 dkg liszt
15 dkg kukoricaliszt
10 dkg vaj
5 dkg sertés zsír ...

Folytats a blogon ... gizi-receptjei.blogspot.com/2012/05/s...

sponsored links

Keres?s