Spenótos ricottás quesadilla paradicsom salsaval

2011-09-14

sponsored links


A tortilla a mexikói konyha kenyere, és a modern konyhák egyik legsokoldalúbban felhasználható alapanyaga. Többnyire kukoricalisztbõl (masa harina-ból) készül, Mexikó északi részén viszont jellemzõen búzalisztbõl. Alak és töltelék szerint differenciálunk. Taco készítésekor a tortillat félbehajtják, babbal, hússal, salátával töltik. Az enchilada esetében zöld vagy piros paradicsomszósz szolgál a tortilla mártásául. A burrito egészen hasonlatos az enchiladaval, a különbség, hogy búzalisztbõl készül, hússal, zöldséggel töltik meg. Egyik végét behajtják, ezután palacsinta módjára tekerik fel. A quesadilla annyiban más, hogy megtöltve, félbehajtva sütjük ki. Valójában kétféleképpen lehet készíteni: vagy egy nagy kerek tortillára helyezzük a tölteléket, félbehajtjuk és így sütjük meg, vagy két kerek tortilla közé tesszük a tölteléket, két oldalán megsütjük és utána cikkelyekre vágjuk. Készíthetünk tortilla chipset, ilyenkor a tortilla különbözõ mártásoknál a kanál szerepét tölti be. 

Hozzávalók a tortilla-hoz:
  • 50 dkg liszt
  • 1 tk sütõpor
  • 1 tk só
  • 65 ml olaj
  • 3 dl langyos víz (amennyit felvesz)
a  spenótos töltelékhez: ...

Folytats a blogon ... cucinadellajucus.blogspot.com/2011/09...

sponsored links

Keres?s