Spenótos ricottás quesadilla paradicsom salsaval
sponsored links
A tortilla a mexikói konyha kenyere, és a modern konyhák egyik legsokoldalúbban felhasználható alapanyaga. Többnyire kukoricalisztbõl (masa harina-ból) készül, Mexikó északi részén viszont jellemzõen búzalisztbõl. Alak és töltelék szerint differenciálunk. Taco készítésekor a tortillat félbehajtják, babbal, hússal, salátával töltik. Az enchilada esetében zöld vagy piros paradicsomszósz szolgál a tortilla mártásául. A burrito egészen hasonlatos az enchiladaval, a különbség, hogy búzalisztbõl készül, hússal, zöldséggel töltik meg. Egyik végét behajtják, ezután palacsinta módjára tekerik fel. A quesadilla annyiban más, hogy megtöltve, félbehajtva sütjük ki. Valójában kétféleképpen lehet készíteni: vagy egy nagy kerek tortillára helyezzük a tölteléket, félbehajtjuk és így sütjük meg, vagy két kerek tortilla közé tesszük a tölteléket, két oldalán megsütjük és utána cikkelyekre vágjuk. Készíthetünk tortilla chipset, ilyenkor a tortilla különbözõ mártásoknál a kanál szerepét tölti be.
Hozzávalók a tortilla-hoz:
- 50 dkg liszt
- 1 tk sütõpor
- 1 tk só
- 65 ml olaj
- 3 dl langyos víz (amennyit felvesz)
a spenótos töltelékhez: ...