Spenótos rakott palacsinta
sponsored links
Ez a mai bejegyzés amolyan ?villámposzt? lesz, hiszen ennek az egyszerû, ám de nagyszerû ételnek az összetevõi mind-mind szerepeltek már a blogon. Mi nem tettünk mást, mint fogtuk a sok különálló alapanyagot, és gyúrtunk belõlük egy ízletes, laktató, mennyei egészet. Így született a spenótos rakott palacsinta.
Hozzávalók:
-Kb. 20 készre sütött sós palacsinta (a tepsi méretétõl függ a mennyiség)
A töltelékhez:
-1 csomag mirelit parajpüré (természetesen friss spenótból is készíthetjük)
-Tej
-4 gerezd fokhagyma
-Ízlés szerint só, bors (aki édesebben szereti, annak egy kis cukor)
A rétegezéshez:
-1 nagy pohár tejföl
-25 dkg reszelt sajt
-Só, bors, 2 gerezd fokhagyma
Az itt leírt módon készítsük el a palacsintáinkat, de a tésztába egyáltalán ne tegyünk cukrot, a szokásosnál pedig egy csipettel több sóval ízesítsük. Ha megsültek, akkor már csak a spenótos töltelékünknek kell nekiesnünk. Ehhez az ételhez bátran ajánlom a Törpiri féle parajfõzeléket, higgyétek el, nem csalódtok benne!
Ezek után töltsük be a palacsintákat, majd zsiradékkal kikent, zsemlemorzsával meghintett tepsibe fektessük le az elsõ réteget. Locsoljuk meg tejföllel (amit bolondítsunk meg egy pici sóval, borssal, áttört fokhagymával), majd szórjuk meg reszelt sajttal. Ezt a rétegezést ismételjük addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
Végül nincs más dolgunk, mint sütõbe tenni annyi idõre, amíg a sajt szépen megpirul.
Jó étvágyat hozzá!