Spenótos nudli, körtével
sponsored links
Fõtt burgonya 500 g
Bl 55 liszt 150 g
petrezselyem 5 g
só
A burgonyát héjában , sós vízben megfõzzük, meghámozzuk, összetörjük, majd ha langyosra hûlt, belekeverjük a lisztet
a sót és a finomra vágott petrezselymet és gyors gyúrással egynemûsítjük. Tetszés szerint nudli vagy gnocchi forámra alakítjuk.
Friss leveles spenót 250 g
tejszín 150 g
vaj 50 g
só, bors
A vajat felhevítjük, majd beletesszük a konyhakész spenótot, pároljuk 1-2 percet, majd ráöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk
és még néhány percig forraljuk.
Közben a nudlit lobogó sós vízben megfõzzük, leszûrjük és forró serpenyõben vajon megpirítjuk.
A tényér aljára helyezzük a spenótot, rá helyezzük a nudlikat, majd szeletelt körtével és parmezánnal gazdagítjuk!