Spenótos, mozzarellás quiche lepény
sponsored links
A quiche francia szó, kb. lepényt jelent. Elõször francia egyetemista vendégeink (hospitalityclub.org) leptek meg vele. Vendégségben voltak Budapesten és nálunk laktak ingyen, barátságból. Volt néhány jókedvû, közös programunk, s a búcsú ajándékuk egy lazacos, zöldséges quiche volt. Megpróbálták úgy, ahogy õk, odahaza, de már az autentikus alapanyagoknál elakadtak, ennek ellenére szuper meglepetés kaja született. Ez is valami hasonló, elérhetõ, gyors és finom, szinte korlátlan módon variálható. Volt otthon friss spenót, így most a korábbi quiche megoldások helyett (húsvéti, csirkés-medvehagymás, franszija vacsoravendég, könnyû nyári) az alábbi született. Alapötlet Colors in the kitchen receptjébõl származik, a többi saját. Könnyû, barátságos. Ajánlom.
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 3 ek tejföl
- 200 ml fõzõtejszín
- 150 gr friss spenót
- 1 paradicsom ...