Spenótos metélt csirkével, avokádóval és házi sajttal
sponsored links
A képen egy falatban szeretném elmondani, hogy mirõl szól ez az étel! A harmóniáról, a sokféle hozzávalókról, de mégis tiszta ízekrõl! A színekrõl, az elnagyolás lehetõségérõl, ha nincs idõ, mert akkor is törekszünk az igényes, finom, és egészséges ételre, ez egy ilyen!
Hozzávalók: 2-3 személyre
- 1 fél csirke mell filé
- 250g spenótos metélt
- 1/2 avokádó
- 1/2 cs. petrezselyem zöld
- 2-3 szál medvehagyma, vagy csipetnyi szárított
- 2-3 db szárított paradicsom
- 2 ek olíva olaj
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
- csili tetszés szerint
- tetszés szerint sajt
Elkészítés :
Elõször elõkészítem a hozzávalókat! Nagyobb darabokra összevágom a megmosott filét, ezután egy nagyobb serpenyõben felforrósítom az olajat. Azért használok nagyobb serpenyõt, mert ebben fogom a végén összekeverni az egészet. Párhuzamosan a tészta fõzõ vizet is felteszem, de sózni csak forráskor fogom, mert így hamarabb felforr. A metélt már sok helyen kapható, én a Nagymama Fûszer Tárban vásárolok a Brüsszeli körúton, mert ott szinte minden kapható.
A csirkét sózom, borsozom, megszórom csilivel, és egy pici olajat is adok hozzá, majd összekeverem.
A fokhagymát vékony szeletekre vágom, majd a felforrósodott olajba teszem, és nem égetem el, csak éppen, hogy megmozgatom benne a szeleteket és már adom is hozzá a húst. Összerázom az egészet, és megsütöm.
Amíg sül a hús felkockázom az avokádót, félreteszem, mert csak a végén adom hozzá.
A szárított paradicsom viszont ugrik a serpenyõbe, hogy azt a különleges ízt megadja, amire vágyom!
Közben a forrongó vízbe dobom a metéltet, összekavarom, lefedem, és egy pár percig hagyom fõni, majd újra megkavarom. A tészta nálam komolyan al dente! Szerencsés vagyok, mert egy idõben lett kész a raguval, így rögtön összekeverem a kettõt egymással. Én csak most teszem bele a petrezselymet, de aki nem kedveli a restségét, az már a serpenyõben fonnyassza össze a raguval. Még egy kicsit rásózok, vagy ízesítek, ha így jobb, és már tálalom is.
A képen is jól látható, hogy nincs túl sok olaj az ételen. A szárított paradicsom is olajos, és így elég a 2 evõ kanál olaj, amit ajánlok. A végén hozzáadom az avokádót, a sajtot és az elsõ falatot már fotózom is!