Spenótos lepény

2017-05-20

sponsored links






















Hozzávalók:
2 db kifli
30 dkg friss spenót
1 dl tej
3 tojás
10 dkg kemény sajt
20 dkg sonka
2 evõkanál zsemlemorzsa
2-3 gerezd fokhagyma
só,bors

A kiflit (jobb ha nem túl friss) kockákra vágtam, leöntöttem a tejjel.
A spenótot megmostam, jól lecsepegtettem, kisebb darabokra vágtam, majd forrásban levõ vízbe dobtam, 1-2 perc után kiszedtem jó hideg vízbe. Leszûrtem.
A sonkát és a sajtot felkockáztam.
A tojásokat szétválasztottam. A sárgájába belekevertem a zúzott fokhagymát.
A fehérjéket habbá vertem.
A kiflit, sonkát, sajtot, spenótot összekevertem a fokhagymás tojássárgával és a zsemlemorzsával. Sóztam, borsoztam, majd beleforgattam óvatosan a tojáshabot.
Kivajazott, zsemleorzsával kikent formába simítottam, és elõmelegített sütõben 180 fokon kb. 35-40 perc alatt megsütöttem.
Salátával, friss zöldségekkel tálaltam.



Folytats a blogon ... lenka-blog.blogspot.com/2017/05/speno...

sponsored links

Keres?s