Spenótos lasagne
sponsored links
Egy csomót fõztem mostanában (is) csak lusta voltam írni. Ez a recept is már nagyon régóta vár a gépemen. Levi szerint aktuálisan ez a legjobb lasagne. Jobb, mint a bolognai szószós-besameles. Ez azért elég nagy szó.
Az eredeti recept nem spenótot, hanem fodros kelt használ, de az nehezen hozzáférhetõ. A spenót meg nem. És zöld leveles zöldség mindkettõ? Az ilyen receptekben, ahol meg kell párolni, felaprítani és kinyomni belõle a nedvességet, nyugodtan felcserélhetõ egyik a másikkal.
Hozzávalók:
- 12 db lasagne lap (a száraz fajta)
- spenót, megpárolva, összevágva, és kinyomkodva, kb. 1 csésze (ehhez legalább fél kiló frissre van szükség)
- 25 dkg ricotta
- 10-15 dkg vékonyan felszeletelt mozzarella
- 2 db 40 dekás egész paradicsomkonzerv, az egész összeturmixolva ...