Spenótos, kéksajtos tészta
sponsored links
Tulajdonképpen nem is érdemel receptet ez a tészta étel, csak azért írom le, hogy ötletadónak szolgáljon.
Nálunk a spenót nem egy nemszeretem étel, ezért köretként is többször késztettem már, egyszerûen csak fokhagymával és vajjal párolva, szép nagy leveles spenótból.
Tésztaszósz is volt már többször, de csak akkor csinálom, ha van leveles spenótom, Ez lehet friss, de lehet fagyasztott is. Most ez utóbbira volt lehetõségem.
- Olívaolaj és vaj keverékén megpároltam egy nagy fej apróra vágott hagymát és 4 duci gerezd lereszelt fokhagymát
- 25 dkg fagyasztott leveles spenótot tettem rá, picit megsóztam, hogy a hagyma könnyebben puhuljon, és letakarva kb. 10 percig pároltam
- Ezután megborsoztam és reszelt szerecsendióval fûszereztem
- Hozzáadtam 15 dkg márványsajtot és 2 dl tejszínt, majd összeforraltam
- 2 dl tészta fõzõvizet öntöttem rá, ezután belekevertem a valóba al dante-re fõzött tésztát
- Frissen õrölt bors és frissen reszelt szerecsendió ízesítette
Kellett hozzá még folyadék, ezért a tészta fõzõvizébõl öntöttem hozzá.
Jó ízû, kissé krémes állagú tésztaszósz lett a végeredmény.