Spenótos-kéksajtos palacsintatorta
sponsored links
Íme egy újabb finomság. Ez most nem édesség, nem is lekvár, hanem végre egy fõétel, amit már régen tettem itt közzé. Finomabb lett volna friss spenótból, de az még csak jövõ héten lesz szedhetõ, így most maradt a fagyasztott, de ebbõl is finom volt.
Hozzávalók:
A palacsintákhoz (kb. 8-9- db):
30 dkg liszt
2 tojás
1 tojássárgája
3 ek. olaj
3,75 dl tej
csipet só
ásványvíz ízlés szerint
A töltelékhez:
50 dkg spenót
4 dkg margarin
2 gerezd fokhagyma
só, bors, szerecsendió
5 dkg reszelt sajt
tejföl
20 dkg márványsajt
kevés fõzõtejszín a tetejére
A palacsinta hozzávalóit összekeverem és 30 percig pihentetem a hûtõben, majd kisütöm õket. A spenótot megpárolom, hozzáadom a margarint és fûszerezem.
Egy tûzálló tálban rétegzem a hozzávalókat az alábbiak szerint. A palacsintát vékonyan megkenem tejföllel (egy réteg kb. 2 ek.), megszórom egy kevés reszelt sajttal, rákanalazom a spenótot és rámorzsolom a kéksajtot. Ezt addig csinálom, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére palacsinta megy és morzsolt kéksajt, illetve egy kevés tejszín, hogy ne legyen száraz. 200°-os sütõben 20 percig sütöm, majd torta szerûen szeletelem.