Spenótos krémsajtos spagetti

2017-07-06

sponsored links




Roppant egyszerû, és könnyen elkészíthetõ ez a tésztaétel, olyankor a legjobb, amikor igazán kevés idõ alatt, valami finomat, és táplálót szeretnénk fõzni.
A finom spenót saját termés.

Hozzávalók: 

  • 50 dkg teljes kiõrlésû spagetti
  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg spenót
  • 2 dl fõzõtejszín
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 evõkanál kókuszzsír
  • só, õrölt bors
  • kevés balzsamecet
  • a tetejére reszelt sajt, apróra vágott dióbél

Elkészítése: 

  • A spagettit enyhén sós vízben kifõzzük, és leszûrjük. 
  • Egy serpenyõben kókuszzsírt olvasztunk, majd megfonnyasztjuk rajta a megmosott spenótleveleket. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, 1-2 percig kavargatjuk, majd felöntjük tejszínnel, és belekavarjuk a krémsajtot is. Lassú tüzön kavargatjuk, hogy szépen összeálljon. 
  • Sóval, borssal, és egy kevés balzsamecettel ízesítjük, majd a kifõtt tésztával összekavarjuk. 
  • Sajttal, dióval megszórva tálaljuk.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2017/07/spenot...

sponsored links

Keres?s