Spenótos krémsajtos spagetti
sponsored links
Roppant egyszerû, és könnyen elkészíthetõ ez a tésztaétel, olyankor a legjobb, amikor igazán kevés idõ alatt, valami finomat, és táplálót szeretnénk fõzni.
A finom spenót saját termés.
Hozzávalók:
- 50 dkg teljes kiõrlésû spagetti
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg spenót
- 2 dl fõzõtejszín
- 2 cikk fokhagyma
- 1 evõkanál kókuszzsír
- só, õrölt bors
- kevés balzsamecet
- a tetejére reszelt sajt, apróra vágott dióbél
Elkészítése:
- A spagettit enyhén sós vízben kifõzzük, és leszûrjük.
- Egy serpenyõben kókuszzsírt olvasztunk, majd megfonnyasztjuk rajta a megmosott spenótleveleket. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, 1-2 percig kavargatjuk, majd felöntjük tejszínnel, és belekavarjuk a krémsajtot is. Lassú tüzön kavargatjuk, hogy szépen összeálljon.
- Sóval, borssal, és egy kevés balzsamecettel ízesítjük, majd a kifõtt tésztával összekavarjuk.
- Sajttal, dióval megszórva tálaljuk.