Spenótos, koktélparadicsomos halszeletek
sponsored links
Egyszerû és nagyszerû, könnyen elkészíthetõ vacsora vagy ebéd :) Csak jó minõségû halból készítsük!
Hozzávalók (2 személy részére): 40 dkg tõkehal filé, kis olívaolaj, só, bors, chilipehely, szárított bazsalikom, zöldpetrezselyem, fokhagymapor, 20 dkg spenót, 6 cikk fokhagyma, 15 koktélparadicsom, kis kocka vaj, 1, 5 dl tejszín.
Elkészítése: A halszeleteket fûszerezzük sóval, borssal, chilipehellyel, fokhagymaporral, szárított zöldfûszerekkel, 2 órát a hûtõben pihentetjük, majd a felforrósított olívaolajon néhány perc alatt megpirítjuk, félretesszük. A forró vajon kissé megdinszteljük a finomra aprított fokhagymát, hozzáadjuk a félbe vágott koktélparadicsomot, a kissé megvagdosott spenótot, csak épp addig pároljuk, míg a spenót kissé összeesik, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a halat is, kissé összerotyogtatjuk.
Megjegyzés: Tálalhatjuk friss kenyérrel, de tésztával is.