SpenĂłtos Hamis Lazannya (Azannya!)
sponsored links
Sziasztok, ismĂ©t "destroy hangulatomban" voltam, Ă©s a cĂmben szereplĂ” "okossĂĄgot" dolgoztam fel a megmaradt dolgokbĂłl:
- Csuszatészta (mår megfÔzve volt, mennyiségre pontosan nem tudom, ami egy közepes jénait kirakva körbe és alul, illetve még két réteghez kell)
- 1 szardĂnia konzerv
- 1 knorr vagy maggi sajtszĂłsz (ehhez 2,5 dkg margarin, illetve 2 dl hideg tej)
- 1 fagyasztott spenĂłt levĂ©l (50 dkg, nem elĂ”fĂ”zött, nem darĂĄlt, nem pĂ©pesĂtett)
- némi vaj a jénai kikenéséhez
- 20-30 deka trappista
- 2 zsömle
- 1-1,5 dl tej
- 1 fokhagyma
- fûszerek (só, bors, vegeta)
ElÔre mondom, az elnevezés csalóka, de mégis, mintha...
SzĂłval, tĂșros csusza volt a hĂ©tvĂ©gĂ©n, de megmaradt egy adagnyi tĂ©szta...
Nem akartam kidobni, körĂŒlnĂ©ztem mik vanak mĂ©g, amik szabadon Ășsznak itt-ott a szekrĂ©nyben :)
Fentieket talåltam, gondoltam, csinålok egy spenótos tésztåt.
Mivel az tĂșlzottan egyszerĂ»nek tĂ»nt, fel akartam dobni a dolgot, Ăgy döntöttem egy kis "halas beĂŒtĂ©s" mellett.
A közepes jĂ©nait kikentem teavajjal, körben az oldalait is, amĂg egyenletes rĂ©tegben mĂĄr nem lehetett a jĂ©naiba belelĂĄtni.
Fogtam a csuszatĂ©sztĂĄt, Ă©s egyesĂ©vel leterĂtettem 1 rĂ©tegben az aljĂĄra, illetve körbe a jĂ©nai oldalĂĄra, a vaj remekĂŒl megfogta.
ElĂ”vettem a spenĂłtot, Ă©s rendes spenĂłtnak megcsinĂĄltam, hamar megvolt, a spenĂłtot annyi vĂzzel öntöttem le, amennyi pont elfedte, illetve sĂłztam Ă©s egy pĂĄr csipet vegetĂĄt is adtam hozzĂĄ, majd addig fĂ”ztem, amĂg kellĂ”en besĂ»rĂ»södött.
Ăn a spenĂłtot zsömlĂ©vel szeretem, ezĂ©rt - persze sĂ»rĂ»sĂ©gtĂ”l fĂŒggĂ”en - raktam bele, Ă©n mĂĄsfĂ©l deci tejben ĂĄztattam be kĂ©t zsömlĂ©t, amikor megszĂvta magĂĄt, kifacsartam, Ă©s beletettem a spenĂłtba. Beletörtem a fokhagymĂĄt is, majd rĂșdmixerrel simĂĄra kevertem.
Amikor ezzel megvoltam, a spenĂłtot egy rĂ©tegben beöntöttem a jĂ©naiba, de Ășgy, hogy maradjon mĂ©g egy rĂ©tegre valĂł.
A tetejĂ©re annyi sajtot reszeltem, amennyi elfedte a spenĂłtot. Ennek a tetjĂ©re raktam egyenletesen a szardĂnia konzerv felĂ©t, melyet elĂ”tte persze lecsöpögtettem, csak a halakat, tisztĂtva (gerinctelenĂtĂ©s).
Ismét egy réteg tésztåt raktam a tetejére.
ElkĂ©szĂtettem a knorr sajtszĂłszt (2,5 deka margarin megolvasztva, a tasak tartalma azzal (lĂĄngrĂłl lehĂșzva!) elkever, amint összeĂĄllt, a hideg tejjel elkevertem, majd simĂĄra kevertem Ă©s addig fĂ”ztem, amĂg besĂ»rĂ»södött.
Ezt a szĂłszt raktam következĂ”kĂ©nt az elĂ”zĂ”leg lerakott tĂ©sztarĂ©tegre. Erre kerĂŒlt a szardĂnia konzerv mĂĄsodik fele.
ElkĂ©szĂtettem a knorr sajtszĂłszt (2,5 deka margarin megolvasztva, a tasak tartalma azzal (lĂĄngrĂłl lehĂșzva!) elkever, amint összeĂĄllt, a hideg tejjel elkevertem, majd simĂĄra kevertem Ă©s addig fĂ”ztem, amĂg besĂ»rĂ»södött.
Ezt a szĂłszt raktam következĂ”kĂ©nt az elĂ”zĂ”leg lerakott tĂ©sztarĂ©tegre. Erre kerĂŒlt a szardĂnia konzerv mĂĄsodik fele.
Ismételten annyi sajtot reszeltem, amennyi elfedte ezt a réteget.
MĂ©g egy rĂ©teg tĂ©szta a tetejĂ©re, arra öntöttem a maradĂ©k spenĂłtot Ă©s a maradĂ©k sajttal bĂ”sĂ©gesen megszĂłrtam, beterĂtettem a tetejĂ©t.
ElĂ”melegĂtett sĂŒtĂ”ben, 180 fokon, kb 20-30 percig hagytam, hogy lassan, de összerottyanjon. A "kĂ©sz" fogalma a sajt megpirulĂĄsĂĄval következett be :)
ElĂ”melegĂtett sĂŒtĂ”ben, 180 fokon, kb 20-30 percig hagytam, hogy lassan, de összerottyanjon. A "kĂ©sz" fogalma a sajt megpirulĂĄsĂĄval következett be :)
Ăs tudom, ĂzlĂ©sek Ă©s pofonok, de ebbĂ”l sem maradt itthon sok.