SpenĂłtos Hamis Lazannya (Azannya!)

2014-03-20

sponsored links

Sziasztok, ismét "destroy hangulatomban" voltam, és a címben szereplÔ "okossågot" dolgoztam fel a megmaradt dolgokból:

- Csuszatészta (mår megfÔzve volt, mennyiségre pontosan nem tudom, ami egy közepes jénait kirakva körbe és alul, illetve még két réteghez kell)
- 1 szardĂ­nia konzerv
- 1 knorr vagy maggi sajtszĂłsz (ehhez 2,5 dkg margarin, illetve 2 dl hideg tej)
- 1 fagyasztott spenót levél (50 dkg, nem elÔfÔzött, nem darålt, nem pépesített)
- némi vaj a jénai kikenéséhez
- 20-30 deka trappista
- 2 zsömle
- 1-1,5 dl tej
- 1 fokhagyma
- fûszerek (só, bors, vegeta)


ElÔre mondom, az elnevezés csalóka, de mégis, mintha...
SzĂłval, tĂșros csusza volt a hĂ©tvĂ©gĂ©n, de megmaradt egy adagnyi tĂ©szta...
Nem akartam kidobni, körĂŒlnĂ©ztem mik vanak mĂ©g, amik szabadon Ășsznak itt-ott a szekrĂ©nyben :)
Fentieket talåltam, gondoltam, csinålok egy spenótos tésztåt.
Mivel az tĂșlzottan egyszerĂ»nek tĂ»nt, fel akartam dobni a dolgot, Ă­gy döntöttem egy kis "halas beĂŒtĂ©s" mellett.

A közepes jénait kikentem teavajjal, körben az oldalait is, amíg egyenletes rétegben mår nem lehetett a jénaiba belelåtni.
Fogtam a csuszatĂ©sztĂĄt, Ă©s egyesĂ©vel leterĂ­tettem 1 rĂ©tegben az aljĂĄra, illetve körbe a jĂ©nai oldalĂĄra, a vaj remekĂŒl megfogta.
ElÔvettem a spenótot, és rendes spenótnak megcsinåltam, hamar megvolt, a spenótot annyi vízzel öntöttem le, amennyi pont elfedte, illetve sóztam és egy pår csipet vegetåt is adtam hozzå, majd addig fÔztem, amíg kellÔen besûrûsödött.
Én a spenĂłtot zsömlĂ©vel szeretem, ezĂ©rt - persze sĂ»rĂ»sĂ©gtĂ”l fĂŒggĂ”en - raktam bele, Ă©n mĂĄsfĂ©l deci tejben ĂĄztattam be kĂ©t zsömlĂ©t, amikor megszĂ­vta magĂĄt, kifacsartam, Ă©s beletettem a spenĂłtba. Beletörtem a fokhagymĂĄt is, majd rĂșdmixerrel simĂĄra kevertem.
Amikor ezzel megvoltam, a spenĂłtot egy rĂ©tegben beöntöttem a jĂ©naiba, de Ășgy, hogy maradjon mĂ©g egy rĂ©tegre valĂł.
A tetejére annyi sajtot reszeltem, amennyi elfedte a spenótot. Ennek a tetjére raktam egyenletesen a szardínia konzerv felét, melyet elÔtte persze lecsöpögtettem, csak a halakat, tisztítva (gerinctelenítés).


Ismét egy réteg tésztåt raktam a tetejére.
ElkĂ©szĂ­tettem a knorr sajtszĂłszt (2,5 deka margarin megolvasztva, a tasak tartalma azzal (lĂĄngrĂłl lehĂșzva!) elkever, amint összeĂĄllt, a hideg tejjel elkevertem, majd simĂĄra kevertem Ă©s addig fĂ”ztem, amĂ­g besĂ»rĂ»södött.
Ezt a szĂłszt raktam következĂ”kĂ©nt az elĂ”zĂ”leg lerakott tĂ©sztarĂ©tegre. Erre kerĂŒlt a szardĂ­nia konzerv mĂĄsodik fele.


Ismételten annyi sajtot reszeltem, amennyi elfedte ezt a réteget.
Még egy réteg tészta a tetejére, arra öntöttem a maradék spenótot és a maradék sajttal bÔségesen megszórtam, beterítettem a tetejét.

ElĂ”melegĂ­tett sĂŒtĂ”ben, 180 fokon, kb 20-30 percig hagytam, hogy lassan, de összerottyanjon. A "kĂ©sz" fogalma a sajt megpirulĂĄsĂĄval következett be :)



És tudom, Ă­zlĂ©sek Ă©s pofonok, de ebbĂ”l sem maradt itthon sok.
Üdv: SiD

Folytatás a blogon ... valsagkonyha.blogspot.com/2014/03/spe...

sponsored links

Keres?s