Spenótos-gorgonzolás gnocchi
sponsored links
Se kép, se pontos recept, de azért posztolom, hátha ötletet adok vele másnak, és én sem feledkezem el errõl a nagyszerû párosításról. És kb. 10 perc volt az egész ebédfõzés (eleve akkora "úá", hogy itt a helye).
Egy ideje van a spar-ban kis kockákra fagyasztott mirelit bébispenót. Leginkább a zoo-csemegére hasonlítanak, a kis zöld kockák, és szerencsére ízben semmi köze a spenótfõzelékhez, ami valami elképesztõen rémséges.
Van pár étel, amit óvoda óta gyûlölök: spenótfõzelék, tökfõzelék, lebbencsleves, májgombócleves, az összes "magyaros" tészta, kivéve a túrósat sok szalonnapörccel (ófkórsz nem cukrosan), és bármi amiben fodros nagykocka vagy szélesmetélt van. Hetekig ellennék különbözõ tésztákon, de ez a két alakzat nem lehet köztük. Ennek megfelelõen nálunk a túrós tészta is szarvacskából, vagy fusilibõl vagy valami hasonlóból van. A fodros nagykocka és a szélesmetélt nálam egy életre lejáratta magát. Nem is tudom mi rettenetesebb a diós/mákos/grízes tészta vagy a krumplis/káposztás. Tévedés mindegyik.
Ez viszont nem az, gorgonzola-gnocchi és bébi spenót. Nyammmm. Esetleg meg lehet még szórni egy kis dióval. De az már tényleg hedonizmus.
Hozzávalók: ...