Spenótos galuskás zöldségleves
sponsored links
Hozzávalók:
1,5 liter húsleves,vagy 1,5 liter víz + 2 db húsleveskocka
4 db sárgarépa karikára vágva
2 db fehér répa karikára vágva
1 db karalábé kis kockákra vágva
1 kisebb csokor petrezselyemzöld
1 db kisebb vöröshagyma finomra vágva
2 evõkanál olaj
Ízlés szerint só,bors,
1 kávéskanál füstölt édes pirospaprika
Hozzávalók a spenótos nokedlihez:
2 db tojás
1 kávéskanál só
3-4 evõkanál liszt
1 maréknyi friss spenót finomra összevágva
- Elkészítése:
- A megtisztított zöldségeket megmossuk és felszeleteljük.
- A finomra összevágott hagymát az olajon megfuttatjuk,majd hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket és egy-két percig pároljuk.
- Sózzuk, borsozzuk,és belekeverjük a füstölt pirospaprikát,majd felöntjük a húslevessel.
- Beletesszük a csokor petrezselyemzöldet is és addig fõzzük amíg a zöldségek meg nem puhulnak. A nokedlihez a tojást a sóval és a liszttel összekeverjük.
- Olyan masszát kell hogy kapjunk ami könnyen szaggatható.
- Ha túl folyékony a massza,akkor adjunk hozzá még egy kevés lisztet.
- Ha túl kemény a massza akkor adjunk hozzá egy kevés vizet.
- Végül keverjük bele a finomra összevágott spenótot.
- A nokedlit az elkészült levesbe szaggatjuk.
- Forraljunk rajta egyet és máris készen van a levesünk.
- Melegen tálaljuk.