Spenótos fogas-lazac tekercs marinált lencsével és vermouth sabayonnal

2011-11-29

sponsored links


Bizony nem nagyon szeretem spenótot, feltéve akkor, ha csak minimális adagokban van jelen a tányéron, bár a spenótkrémleves az nagyon kellemes volt. Szerencsére sikerült legyõznöm annak a borzalmas kulináris élménynek az emlékét, amikor egy kis darab halat tettek elém egy hatalmas gõzölgõ spenóthalmazon, néhány szétfõtt burgonyával. Mondanom sem kell, hogy nem tudtam megenni, hiába, ha nem megy, akkor nem. Oviban is sokszor dugiban kaptam enni gyümölcsöt meg sütit, mert az ebéd nem akart lecsúszni, és egy nagyon kedves idõs konyhásnéni nem hagyta, hogy éhen maradjak. De térjünk vissza a recepthez, vagyis inkább a halakhoz. A túlhalászat még mindig súlyos probléma, annak ellenére, hogy azért történnek pozitív változások is, de mint oly sokszor, az emberiség csak akkor kezd el gondolkodni és tenni egy-egy ügy érdekében, amikor már majdnem túl késõ. Beszélgettünk néhány gasztrobloggerrel a témáról, ezért megszületett a blogon egy lista arról, mégis melyik fajtákat ajánlott fogyasztani. A listát még ki fogom egészíteni és természetesen frissíteni, aki pedig úgy gondolja, az vigye tovább, mondjuk egy-egy halas bejegyzésben, vagy csak úgy, hiszen fontos, hogy tudatosan válasszunk halat!
 
Hozzávalók:  ...

Folytats a blogon ... mandulasarok.blogspot.com/2011/11/spe...

sponsored links

Keres?s