Spenótos-fetás zöldborsó krémleves
sponsored links
Hegyekben áll a spenót a piacon. Sõt, már friss zöldborsó is van - bár ez a leves még fagyasztottból készült.
Szelíd kis zöld színû, jellegtelen leves képét mutatja, na de az íze... Fantasztikus!
Benne a lágyan olvadó, az édeskés zöldborsóhoz oly jól passzoló fetakockákkal!
Felettébb ajánlom :-)
Spenótos-fetás zöldborsó krémleves
Elkészítési idõ: 30 perc
Hozzávalók:
- 1 ek. kacsazsír/2 ek. olaj
- 1 csokor újhagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 25 dkg friss spenót
- 45 dkg zöldborsó (fagyasztott illetve tisztán mérve)
- 2 dl tejszín (állati, 30%-os)
- só, bors
- 1 ek. étkezési keményítõ
Tálaláshoz:
- 10 dkg feta
- pirított kenyérkocka
Az újhagymát karikákra vágjuk, s a zúzott fokhagymával együtt megpároljuk a zsiradékon. Hozzáadjuk a fagyos zöldborsót és a megmosott, nagyobb csíkokra vágott spenótot, átforgatjuk.
Hagyjuk, hogy az elképesztõ kazalnak tûnõ spenót töredékére roskadjon, majd felöntjük vízzel és puhára fõzzük.
Botmixerrel krémesre zúzzuk, sózzuk, borsozzuk.
A keményítõt elkeverjük kevés hideg vízzel, majd a tejszínnel, folyamatos keverés közben a leveshez csurgatjuk, és 1 perc alatt kiforraljuk.
Fetadarabokkal és pirított kenyérkockával tálaljuk.
Ihlet: Rachel Allen - A család kedvencei