Spenótos-fenyõmagos rizstészta
sponsored links
Ez az étel kivételesen rizstésztával készült, így gluténmentes verzió, de nyugodtan készítheted teljes kiõrlésû spagettivel is. A lila hagyma íze nagyon jól passzol a spenóthoz!
Ja, és ha épp nincsen fenyõmagod, pirított mandula, vagy dió is kiváló lesz hozzá!;)
Spenótos-fenyõmagos rizstészta
Elkészítési idõ: kb. 30 perc
Hozzávalók (2 fõre):
250 g rizstészta, vagy teljes kiõrlésû spagetti
só
200 g leveles spenót, finomra aprítva a szára nélkül
2 lila hagyma, finomra aprítva
1 ek. olívaolaj
2 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
30 g fenyõmag (vagy más dióféle, olajos mag)
A spenótos-mandulás szószhoz
60 g fehér mandulakrém
140 ml szénsavmentes ásványvíz
1 tk. frissen facsart citromlé
só, bors
A tésztát sós vízben, néha megkeverve, kb. 8 perc alatt megfõzzük.
A fenyõmagot egy serpenyõben szárazon megpirítjuk.
Az olívaolajat felhevítjük, és a hagymát közepes tûzön kb. 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd a spenótot, és együtt még kb. 2 percig dinszteljük.
A szószhoz a mandulakrémet, a vizet és a citromlevet elkeverjük, ráöntjük a spenótos keverékre és kb. fél percig fõzzük. A kész szószt a fõtt tésztára kanalazzuk, és a pirított fenyõmaggal tálaljuk.
Alapötlet: Attila Hildmann: Vegan for Youth