Spenótos-diós penne

2011-05-01

sponsored links


Vannak elfekvõben lévõ receptjeim. Ez is egy ilyen. Teljesen elfeledkeztem róla, a napokban találtam meg a fotókat. A jobbik eset, hogy emlékeztem is a receptre. :) A rosszabbik az, amikor már nem emlékszem az összes hozzávalóra, így nem is kerül ki a blogra. 

Ezt a receptet édesanyámnak ajánlom, aki azzal szembesül minden alkalommal, amikor hazamegyek hozzájuk, hogy mit is fõzzön nekem, vegetáriánusnak. Anya, ez egy nagyon könnyû és finom recept, bármikor megfõzheted magatoknak és nekem is. Ezúton köszöntelek téged anyák napja alkalmából, valamint a nagymamámat és az összes édesanyát ezen a Földön. 

"Anya az, aki szeret és támogat, miközben te az álmaidat kergeted." (ismeretlen)


Hozzávalók 2 fõre:
- 200 g penne tészta
- 1 nagy marék spenót, felaprítva
- 1 negyed fej brokkoli, rózsáira szedve
- 100 g dió, gerezdekre vágva
- 100 g kecskesajt + 25 g a tálaláshoz
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 db citrom leve
- 2 gerezd fokhagyma, megpucolva, felaprítva
- olívaolaj
- só, bors

Egy száraz serpenyõben pirítsuk meg a diót. Ha elkészült sózzuk meg és tegyük félre. A tésztát fõzzük meg al dente állagúra sós, lobogó vízben, szûrjük le és tegyük félre. Egy serpenyõben olívaolajon dinszteljük meg a fokhagymát 2-3 perc alatt, öntsük hozzá a fehérbort és a citrom levét. Keverjük meg, forraljuk egy percig, majd adjuk hozzá a brokkolit. Fõzzük 7-8 percig, majd adjuk hozzá a spenótot és a kecskesajtot. Keverjünk rajta egyet, fõzzük együtt 5 percig, hogy az ízek összeérjenek. A végén adjuk hozzá a megfõtt pennét és a pirított diót. Sózzuk, borsozzuk, keverjünk rajta egyet, hogy a boros-citromos-kecskesajtos-spenótos-brokkolis-diós szósz mindenhol befedje a tésztát. Zárjuk el alatta a gázt, tálaljuk és szórjuk meg kecskesajttal.




Folytats a blogon ... zizikalandjai.blogspot.com/2011/05/sp...

sponsored links

Keres?s