Spenótos csirkeragu rizzsel

2018-03-22

sponsored links


-->




-->
Hozzávalók 4 személyre: 

  • 60 dkg csirkecomb
  • 1 kisebb paradicsomkonzerv (40 dkg
  • 2 kisebb vöröshagyma
  • 4 cikk fokhagyma
  • 20 dkg kókusztej
  • 3 nagy marék spenótlevél
  • 3 evõkanál olívaolaj
  • 2 evõkanál reszelt gyömbér
  • 1-1 teáskanál õrölt coriander és currypor
  • 0,5-0,5 teáskanál fûszerpaprika és cayenne bors
  • 1 teáskanál só, õrölt bors


Elkészítése: 

  • A hagymát meghámozzuk, és apróra vágva megpirítjuk forró olajon. 
  • Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, curryt, a cayenne borsot, a gyömbért, a koriandert, illetve a paprikát. Kavargatva lepirítjuk, majd hozzáadjuk a megmosott húst, és összeforgatjuk. Felöntjük paradicsommal, illetve annyi vízzel, amennyi éppen csak ellepi. 
  • Kb 40 perc fõzés után hozzáadjuk a megmosott spenótlevelet, és a kókusztejet. 5 percig fõzzük, majd az ételt ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. 
  • Párolt basmati rizzsel körítjük.



Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2018/03/spenot...

sponsored links

Keres?s