Spenótos csirkeragu rizzsel
sponsored links
-->
-->
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg csirkecomb
- 1 kisebb paradicsomkonzerv (40 dkg
- 2 kisebb vöröshagyma
- 4 cikk fokhagyma
- 20 dkg kókusztej
- 3 nagy marék spenótlevél
- 3 evõkanál olívaolaj
- 2 evõkanál reszelt gyömbér
- 1-1 teáskanál õrölt coriander és currypor
- 0,5-0,5 teáskanál fûszerpaprika és cayenne bors
- 1 teáskanál só, õrölt bors
Elkészítése:
- A hagymát meghámozzuk, és apróra vágva megpirítjuk forró olajon.
- Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, curryt, a cayenne borsot, a gyömbért, a koriandert, illetve a paprikát. Kavargatva lepirítjuk, majd hozzáadjuk a megmosott húst, és összeforgatjuk. Felöntjük paradicsommal, illetve annyi vízzel, amennyi éppen csak ellepi.
- Kb 40 perc fõzés után hozzáadjuk a megmosott spenótlevelet, és a kókusztejet. 5 percig fõzzük, majd az ételt ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
- Párolt basmati rizzsel körítjük.