Spenótos csavart
sponsored links
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg puha vaj, 2,5 dkg
élesztõ, 1 tojás, 2,2 dl tej, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál só; a töltelékhez:
50 dkg friss spenót, 5 dkg juhtúró, 1 tojás, 1 cikk fokhagyma, 1 mokkáskanál
szódabikarbóna, só, bors; a tetejére: 5 dkg sajt, 1 tojássárgája, 1 evõkanál tej.
Elkészítése: Az
élesztõt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet a sóval
elvegyítjük. Hozzáadjuk
a tojást, a vajat, az élesztõs tejet és megdagasztjuk. Letakarva egy órát
kelesztjük. A spenótot sós-szódabikarbónás vízben megfõzzük, leszûrjük, majd apróra vágjuk. Sóval,
borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük és belekavarjuk a juhtúrót és a tojást. A
tésztát 0,5 cm vastag téglalappá nyújtjuk, az egyik felére kenjük a tölteléket. Ráhajtjuk
a tészta másik felét, 2 cm vastag csíkokat vágunk, majd néhányszor megtekerjük. Sütõpapíros
tepsire helyezzük, tetejüket a tejjel elkevert tojássárgájával lekenjük. Megszórjuk
reszelt sajttal, pihenni hagyjuk, amíg a sütõ 180 fokra bemelegszik, majd
pirosra sütjük.