Spenótos börek
sponsored links
A börek élmény fokozható, és változatossá tehetõ. Köszönhetõen a jó idõjárásnak spenóthoz és mángoldhoz egész évben hozzájuthatunk, és így általuk változatossá tehetjük (amennyiben olyan gyakran sütünk, hogy megunhatják) mindennapi börekünket.
Csak egyszer kell kipróbálni, megsütni, és megkóstolni utána már nem tudjuk nélküle elképzelni a világunkat.
Lehet egy könnyû vacsora salátával, de különlegessé teszi a legegyszerûbb levest is. Amikor a kisült börek finom illata lengi be a konyhát, komoly reményeket ébreszt a belépõ vendégekben.
A hozzávaló joghurtot készen is megvehetjük, a natúr görög joghurt, vagy a zselatinmentes török joghurt való erre a célra , amennyiben ezeket nem tudjuk beszerezni akkor a sima joghurtot egy többrétegû gézen lecsorgatjuk, és már egy óra múlva rendelkezésünkre áll a finom sûrû joghurt. Ezt a módszert ajánlom akkor is, ha a joghurttal bármi mást készítünk, például salátát. A börek tésztája gyerekjáték - mindazoknak, akik szoktak rétestésztát készíteni. Egyébként a szokványos réteslap túlságosan vékony és ha nem tudunk rétest nyújtani el kell zarándokolni no nem Mekkáig csak valamelyik arab, vagy török élelmiszerboltig és ott beszerezhetjük a yufka,vagy börek tésztát hozzá.
1 db a tésztalap
1 tojás
200 ml sûrû joghurt
só
100g eredeti friss juh vagy kecske feta sajt ...