Spenótos burgonyával töltött palacsinta
sponsored links
A vas pótlását igaz nem a spenóton keresztül szeretném pótolni, mert ahhoz nagyon sokat kellene enni belõle. Viszont kedvencünk, fõleg fõzelékként, de ebben a változatban illetve lasagne vagy szószos tésztákhoz is kiváló választás lehet. Ha már unjuk a húst és valami másra vágyunk, akkor szívesen ajánlom egy könnyû ebédnek.
A recept megjelent a Kifõztük gasztromagazin májusi számában is.
Spenótos burgonyával töltött palacsinta
Hozzávalók 4 személyre, 8 palacsintához
80 dkg fõtt, tört burgonya
20 dkg párolt, aprított spenót
4 evõkanál görög joghurt
2 evõkanál szoba-hõmérsékletû vaj
frissen õrölt fehér bors
õrölt szerecsendió
só
a palacsintához:
10 dkg fehér tönkölyliszt
10 dkg teljes kiõrlésû tönkölyliszt
2 tojás
2 dl szódavíz
2 dl tej
1 evõkanál olívaolaj
1 csipet só
a tetejére:
3 dl tejföl
15 dkg reszelt mozzarella
frissen õrölt bors
só
az öntethez:
4 dl görög joghurt
1 fej sült fokhagyma
1 evõkanál frissen facsart citromlé
1/2 citrom reszelt héja
1 teáskanál morzsolt kakukkfû
só
továbbá:
2-3 dkg vaj
Elkészítés:
A burgonyát kikeverjük a spenóttal, a joghurttal, a vajjal, végül sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
A palacsintatésztához a kétféle liszthez adjuk a tojást, a szódavizet, az olívaolajat és a sót, majd csomómentesre dolgozzuk. Felöntjük a tejjel, átkeverjük, és 1/2 órát pihentetjük, végül kisütjük. Az átlagosnál kicsit vastagabb palacsintákat kell kapnunk. A közepükre helyezünk 2-2 evõkanál spenótos burgonyát, a tésztát balról és jobbról a töltelékre hajtjuk, majd feltekerjük.
Egy közepes jénait kivajazunk, és szorosan egymás mellé helyezzük a palacsintákat. Sóval és borssal ízesített tejföllel meglocsoljuk, reszelt mozzarellával megszórjuk. Elõmelegített, 200 fokos sütõben készre sütjük.
A sült fokhagymát kinyomjuk a héjból, a joghurthoz adjuk, és citromlével, -héjjal, kakukkfûvel és sóval ízesítjük. A megsült, töltött palacsintákat a sült fokhagymás öntettel tálaljuk.
A recept megjelent a Kifõztük gasztromagazin májusi számában is.
Spenótos burgonyával töltött palacsinta
Hozzávalók 4 személyre, 8 palacsintához
80 dkg fõtt, tört burgonya
20 dkg párolt, aprított spenót
4 evõkanál görög joghurt
2 evõkanál szoba-hõmérsékletû vaj
frissen õrölt fehér bors
õrölt szerecsendió
só
a palacsintához:
10 dkg fehér tönkölyliszt
10 dkg teljes kiõrlésû tönkölyliszt
2 tojás
2 dl szódavíz
2 dl tej
1 evõkanál olívaolaj
1 csipet só
a tetejére:
3 dl tejföl
15 dkg reszelt mozzarella
frissen õrölt bors
só
az öntethez:
4 dl görög joghurt
1 fej sült fokhagyma
1 evõkanál frissen facsart citromlé
1/2 citrom reszelt héja
1 teáskanál morzsolt kakukkfû
só
továbbá:
2-3 dkg vaj
Elkészítés:
A burgonyát kikeverjük a spenóttal, a joghurttal, a vajjal, végül sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
A palacsintatésztához a kétféle liszthez adjuk a tojást, a szódavizet, az olívaolajat és a sót, majd csomómentesre dolgozzuk. Felöntjük a tejjel, átkeverjük, és 1/2 órát pihentetjük, végül kisütjük. Az átlagosnál kicsit vastagabb palacsintákat kell kapnunk. A közepükre helyezünk 2-2 evõkanál spenótos burgonyát, a tésztát balról és jobbról a töltelékre hajtjuk, majd feltekerjük.
Egy közepes jénait kivajazunk, és szorosan egymás mellé helyezzük a palacsintákat. Sóval és borssal ízesített tejföllel meglocsoljuk, reszelt mozzarellával megszórjuk. Elõmelegített, 200 fokos sütõben készre sütjük.
A sült fokhagymát kinyomjuk a héjból, a joghurthoz adjuk, és citromlével, -héjjal, kakukkfûvel és sóval ízesítjük. A megsült, töltött palacsintákat a sült fokhagymás öntettel tálaljuk.