Spenótos-brokkolis céklasaláta adzuki babbal
sponsored links
Vacsorára kiadós bolognai tészta készül darált pulykahúsból, így ebédre egy egyszerû és gyors salátát találtam ki magamnak. Nagyon ízlett Dórinál az adzuki bab, így én is vettem egy csomaggal. Elõzõ éjszaka beáztattam, majd bõ vízben fél órát, 40 percet fõztem. Nem lett teljesen puha, úgy szeretem, ha kicsit keményebb textúrája van.
A brokkolit megpároltam, szintén roppanósra.
Tányérkára céklát karikáztam, a spenótleveleket összekevertem a rukkolával (1-1 marék), kevés citromlevet és olívaolajat öntöttem rá, majd a tányérra pakoltam. A megfõtt adzuki babot és brokkolit a levelek tetejére porcióztam. Frissen õrõlt bors és egy csipet tengeri só bolondította meg ezt a szuper ebédet.
Jó étvágyat!
Tudtad, hogy...?
A szójabab után a japánok második legkedveltebb babfélesége az adzuki bab.
Fogyasztása nem új keletû, hisz már idõszámításunk elõtt 1000 évvel is ismerték Kelet-Ázsiában. Ez idõ tájt ...