Spenótkrémleves
sponsored links
Ismét zöld, ismét spenót, mert nagyon szeretem :)
Hozzávalók (2 személy részére): 60 dkg spenót, 5 ? 6 cikk fokhagyma, személyenként 4 fürjtojás, 1 dl natúr joghurt, 10 dkg vaj, só.
Elkészítése: A spenótot alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, vágódeszkán kissé felaprítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk. Egy mélyebb lábosban a vajat felforrósítjuk, rádobjuk a spenótot, a fokhagymát, sózzuk, egy fakanál segítségével átforgatjuk, majd 5 ? 6 percig lefödve saját levében megpároljuk, de csak addig, amíg a spenót kissé összeesik. Ekkor feltöltjük kb 8 dl meleg vízzel, újraforraljuk és botmixer segítségével pürésítjük. A legvégén hozzáadjuk a joghurtot. A fürjtojásokat keményre fõzzük. A levest a félbe vágott fürjtojásokkal tálaljuk.
Megjegyzés: Ha gazdagítani szeretnénk a levesünket, enyhén sós vízben fõzzünk puhára 2 ? 3 hámozott burgonyát, és még melegen azt is turmixoljuk a spenóthoz. Levesbetétként a fürtojás helyett tálalhatunk hozzá tyúktojást, vagy kockára vágott, kissé megpirított sonkát is.