Spenótfõzelék resztelt májjal
sponsored links
Nagyon imádjuk a spenótot és mivel tavasz van csodálatos friss spenótot lehet kapni a piacon. Már nagyon vágyunk a finom friss zöldségekre. Ezt a fõzeléket a múlt héten készítettem, mennyei volt. Nemcsak a fõzeléket, de sok más spenóttal készült ételt is nagyon szeretünk, és szoktam is készíteni. Mivel a spenótfõzelék, vagy más néven parajfõzelék receptjét nem tettem fel így most pótlom
Hozzávalók:
- 1 kg spenót
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fpkhagyma
- 3 evõkanál liszt
- 6 dl tej
- 2 db tojás
- olaj
- só
- bors
Elkészítés:
A spenótot alaposan megmostam, lecsepegtettem. Egy nagy edénybe feltettem vizet forrna, majd beletettem a spenótot és egy-két percig megforgattam benne. Majd kivettem a vízbõl és késsel felaprítottam és félretettem. Egy másik lában felforrósítottam az olajat, amire rádobtam az apró kockákra vágott hagymát és üvegesre pirítottam, majd hozzáadtam apránként kevergetve a lisztet és zsemleszínûre pirítottam, majd hozzáadtam a tejet, közben állandóan kevergettem. Hozzáadtam a spenótot, alaposan összekevertem és fûszereztem sóval, borssal, belenyomtam fokhagymanyomon átnyomott fokhagymát és fõzelék sûrûségûre fõztem, majd hozzáadtam a két felvert tojást és együtt tovább fõztem még egy-két percig. Hát nagyon finom kis fõzelék. Resztelt májat készítettem hozzá. Általában tükörtojással szoktuk fogyasztani a fõzeléket.
.