Spenótfõzelék gombafasírttal
sponsored links
Ilyenkor, tavasszal, mi más is tehetne jobb szolgálatot, mint egy üde spenótos étel, melynek a színe is jelzi, hogy tele van rengeteg értékes tápanyaggal. A spenótfõzelék jól elkészítve nagyon finom tud lenni, és szinte bármivel fogyasztható, akár önmagában is. A cukor és az ecet adja meg a pikantériáját, és nagyon fontos, hogy ne fõzzük a spenótot, válasszunk kíméletesebb eljárást, tulajdonképpen elég hogyha felforraljuk.
Én most leginkább gombafasírttal tudtam elképzelni, mondhatom, remek párosítás. Nagyon szeretem a zöldségbõl készült fasírtokat, szerintem sokkal ízletesebb, mint a húsból készült.
Természetesen most is figyeltem arra, hogy egészségesen és kalóriaszegényen készítsem el ezt az ételt, de hagyományos hozzávalókból is készíthetjük.
Hozzávalók:
A spenótfõzelékhez:
- 20 dkg spenót
- 1 cikk fokhagyma
- 2 evõkanál olívaolaj vagy kókuszzsír
- 1 dl víz
- 2 dl zsírszegény tejszín
- 2 evõkanál teljes kiörlésû liszt (vagy étkezési keményítõ)
- 1 teáskanál nyírfacukor (nádcukor, xilit..) ...