Spenótfõzelék
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg spenót (fagyasztott is lehet)
2 gerezd fokhagyma
3-4 evõkanál olaj
1 evõkanál liszt
2 dl tej
5 dkg reszelt sajt
só
A több vízben leöblített spenótlevelekbõl eltávolítjuk a vastagabb ereket és kisebb darabokra tépkedjük. A fagyasztott változatnál ez a mûvelet természetesen kimarad.
2-3 dl enyhén sós vízben feltesszük fõni és forrástól számított 10 percen keresztül lassú tûzön rotyogtatjuk.
Nagyobb lábosban az olajon halványra pirítjuk a lisztet. Lehúzzuk a tûzrõl a rántást és ráöntjük a spenótot, a tejet és belekeverjük a reszelt sajtot, majd az egészet összeforraljuk.
Ha kell, még sózzuk.
Tükörtojással vagy bundás kenyérrel tálaljuk.