Spenót és csibemáj avagy Tartozás
sponsored links
Ha még emlékeztek rá, a múlt héten valahol, valakinek, valamiért spenótos pennét "ígértem", amibõl más lett... >>>nem rosszabb, de más<<<
No, ezért azt éreztem, hogy úgy korrekt, ha akkori ígéretemet ma illetve tegnap bepótlom...
No, ezért azt éreztem, hogy úgy korrekt, ha akkori ígéretemet ma illetve tegnap bepótlom...
FARFALLE, CSIBEMÁJJAL ÉS SPENÓTTAL
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
25 dkg bébi spenót
15 dkg kolozsvári szalonna
15 dkg koktélparadicsom
4 ger. fokhagyma
1 p. tejföl (175g)
25 dkg farfalle
majoránna
só
olívaolaj
A paradicsomokat méret függõen, félbe vagy negyedekre daraboljuk, a fokhagymát durvára aprítjuk.
A bébi spenótot megmossuk
A csirkemájat felcsíkozzuk.
A tésztát kifõzzük.
Közben, a kolozsvári szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy kis olívaolajon megpirítjuk, félúton hozzáadjuk a májat.
Amikor a máj elveszti nyers színét, beleszórjuk a fokhagymát, aztán félperc múlva a paradicsomot; 1-2 percig együtt pároljuk, sózzuk, majoránnával ízesítjük.
Felöntjük kb. 1.5 dl vízzel, jól kiforraljuk, aztán a tejfölt kikeverjük egy kevéske meleg lével -hõkiegyenlítés- ez lehet akár a tészta fõzõvize is, és ezt is hozzákeverjük, beleszórjuk a bébi spenótot és szép, lassan visszaforraljuk.
Beleforgatjuk a tésztát, és frissen tálaljuk.
Csak 1 tipp: Ha ügyesek vagyunk, a tészta fõzését, a raguban is befejezhetjük, ez azt jelenti, hogy a tésztát, az a utolsó pillanat elõtt -"még egy pici kell neki"-, nem leöblítve, melegen átszûrjük a raguba, és abban 2-3 perc alatt fõzzük készre; igaz ez néni gyakorlatot igényel, de megéri.
..és még 1: a sózás, a szalonna sós, és ha a tészta fõzõvizét használjuk az is sós, erre ügyeljünk!!! ...nekem elhihetitek, már tudom mirõl beszélek ??
A bébi spenótot megmossuk
A csirkemájat felcsíkozzuk.
A tésztát kifõzzük.
Közben, a kolozsvári szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy kis olívaolajon megpirítjuk, félúton hozzáadjuk a májat.
Amikor a máj elveszti nyers színét, beleszórjuk a fokhagymát, aztán félperc múlva a paradicsomot; 1-2 percig együtt pároljuk, sózzuk, majoránnával ízesítjük.
Felöntjük kb. 1.5 dl vízzel, jól kiforraljuk, aztán a tejfölt kikeverjük egy kevéske meleg lével -hõkiegyenlítés- ez lehet akár a tészta fõzõvize is, és ezt is hozzákeverjük, beleszórjuk a bébi spenótot és szép, lassan visszaforraljuk.
Beleforgatjuk a tésztát, és frissen tálaljuk.
Csak 1 tipp: Ha ügyesek vagyunk, a tészta fõzését, a raguban is befejezhetjük, ez azt jelenti, hogy a tésztát, az a utolsó pillanat elõtt -"még egy pici kell neki"-, nem leöblítve, melegen átszûrjük a raguba, és abban 2-3 perc alatt fõzzük készre; igaz ez néni gyakorlatot igényel, de megéri.
..és még 1: a sózás, a szalonna sós, és ha a tészta fõzõvizét használjuk az is sós, erre ügyeljünk!!! ...nekem elhihetitek, már tudom mirõl beszélek ??