Spenót közönséges módon. Bundás kenyér. Közönséges rántotta.

2012-04-29

sponsored links


(647. / 342. / 664. oldalak)

Spenót közönséges módon.

A spenótot megtisztítjuk, száráról leszedjük, nagyon jól kimossuk, megabáljuk, leszûrjük, nagyon finomul összemetéljük, hogy péppé legyen. Egy lábasba zsirt teszünk s lisztet belé, meghagyjuk pirulni, akkor egy fej fokhagymát összetörve vizben összedörgöljük és a levét a rántásba öntjük. Édes tejjel föleresztjük a rántást,  és a spenótot belé téve jól elkavarjuk, ha még nagyon sürü lenne, jó húslével, vagy ennek hijával még édes tejjel eresztjük föl, mig kellõ sürûséget elnyerte. Még kissé fõzzük, megsózzuk és rántottával, sült kolbászszal vagy bundás kenyérrel allátva, beadjuk.

Bundás kenyér.

A sertés-velõt forró vizben kissé megabáljuk, ereit, hártyáját kiszedjük és egy lábasban forró hagymás zsírban megforgatjuk. 
Ha ez megtörtént, kanállal jól eldörgöljük, hogy széttörjön és vékony kenyérszeletekre kenjük, megsózzuk és egy másik szelet kenyérrel ismét betakarjuk. Azután az összeragasztott kenyeret tojásba mártjuk és ...

Folytats a blogon ... doboscjozsefnyomaban.blogspot.com/201...

sponsored links

Keres?s