Spenót-körte-kéksajt
sponsored links
Hugh mostanában, nagyok sok segítséget nyújt a konyhában. Ez a mostani recept is a River Cottage-bõl származik. Soha nem gondoltam volna erre a variációra, de most már merészebben állok majd a hozzávalókhoz!
Sokszor hallom minek leírni egy olyan receptet, amit már valaki elkészített ... :)
Ez badarság! Egy ilyen csodálatos dolognak minél több fórumon meg kell jelennie, mert így sokkal több asztalra jut belõle.
Hozzávalók:
tésztához:
- 1/2 kg liszt
- 3 ek olíva olaj
- 3 dl kézmeleg víz
- 1 tasak élesztõ
- só
feltét:
- 1 fej hagyma
- 2 marék spenót
- 2 körte
- 10 dkg kéksajt
Ez egy egyszerû pizza. A tészta alapanyagait összegyúrom , majd két gombócra szedem és hagyom kelni, addig elkészítem a feltéteket.
A fej hagymát felszeletelem, sózom és egy kevés olíva olajon megdinsztelem.
A spenótot, só és 3 gerezd szeletelt fokhagyma társaságában megfonnyasztom, vigyázat a fokhagyma ne égjen meg, mert kicsit keserû lesz.
A körtét pucolva, magozva felszeletelem. Szerecsendióval és egy kevés cayenne borssal fûszerezve hagyom "pácolódni". Bekapcsolom a sütõt, a legmagasabb fokozatra.
Minden elõkészítve már semmi más dolgom nincs, mint kinyújtani a tésztát. Olajjal megkenem a tetejét, és nem szabad elfelejteni, hogy pankót kell szórni a tészta alá!
A sorrend a következõ: dinsztelt hagyma, spenót, körte, sajt.
Forró sütõben 20-25 perc alatt elkészül.
Kötelezõ kipróbálni!!!
Jó étvágyat, szép estét!