Spenót juhtúróval - melegen tésztára, hidegen kenyérre
sponsored links
Drága kis Unokám ma a bevásárlásnál olyan izgalommal válogatott a zöldségek között, mint más kisgyerek a játékboltban. Minden zöldséget és gyümölcsöt felismer, sajnos a zöldségeket továbbra sem eszi, de azért mondja, hogy vegyük meg, csakúgy, mint a gyümölcsöket. Így került ma a kosarunkba káposzta, banán, narancs, mandarin, alma, paprika, brokkoli, sárgarépa, petrezselyemgyökér levelével együtt, paszternák, retek, gomba, padlizsán, cukkini. Nem akartam elhinni, amikor a spenótot meglátta, elkezdett kiabálni, hogy mama, nézd spenót, vegyünk. Az eladó csodálkozva kérdezte, hogy ennyire szereti a spenótot. Mondtam, hogy nem hiszem, de örül neki az biztos. Hazaérve aztán alig bírtam elpakolni a sok finom szerzeményt. A spenótot találtam leggyorsabban felhasználandónak, ezért azt készítettem el a tanyasi csirkébõl fõzött leves mellett. De bevált a megérzésem, mire hazaértünk elvesztette a varázsát a spenót, úgyhogy nem hagyományos fõzelékkel próbálkoztam, hanem egy számomra újdonsággal, amit a pillanat hevében dobtam össze, de nagyon finom végeredmény kerekedett ki belõle.
Hozzávalók: 500 gr friss spenót, 1 evõkanálnyi ...