Spenót
sponsored links
Spenót bizony! S nem biztos, hogy osztatlan sikert aratok vele :-)
Alapvetõen úgy gondolom, hogy remek fõzelékeink vannak. Sõt, talán az egész világon nincs még egy nemzet, melynek ilyen stílusú (rántással, habarással, önmagával, tejtermékekkel sûrített) fõzelékei lennének, mint nekünk!
Az pedig továbbra is meggyõzõdésem, hogy az iskolai menzák tehetnek arról, hogy a fõzelék még mindig sokaknak mumus, nemszeretem étel. A vastagon berántott, híg avagy csomós, zsíros masszák emléke mély nyomot hagyott.
A spenót még csak-csak elment nagy nehezen, pláne, ha bélszínrolóval kaptuk (ki emlékszik rá?), de amikor kõkemény fõtt tojás pattogott a zöld masszában, nos az már kihívás volt. Hogy olybá tûnjön: ettünk is belõle, ugyanis a tanítónénik ellenõrizték!
A spenót márpedig lehet finom, de ehhez is fel kell nõni - legalábbis nekem :-)
Így készítem én:
Spenót
Hozzávalók: ...