Spenót, a vitaminbomba
sponsored links
Elmúlt a húsvét, itt az ideje egy kis gyomrunkat kímélõ étel fogyasztásának. A zsenge spenót pont akkor jelenik meg a piacon amikor már alig várjuk, hogy friss zöld kerüljön az asztalunkra. Vitaminban gazdag, könnyen elkészíthetõ, de kalóriában szegény - persze csak magában, de én egy kicsit azért felturbóztam. Húsvéti sonka, tojás és egy kis petrezselymes krumpli is került mellé. Én mindig szerettem, nem volt rossz gyerekkori emlékem a spenót evését illetõen. Aki nem hajlandó megenni, õ többnyire olyan emléket õriz amikor próbálta az anyukája beletukmálni, miközben az anyuka sem szerette és így nem tudta finomra készíteni. Így aztán a gyereke prüszkölte szanaszét. Sokféle étel készítésére alkalmas pld. fõzelék, leves, omlett, pizza, saláta, felfújt, puding, sós sütemények, pogácsa, hasé. Fûszerezhetjük a fokhagyma, bors mellett friss ...