SPENÓTOS ÚJKRUMPLIS FRITTATA
sponsored links
Könnyû tavaszi ebéd.
SPENÓTOS ÚJKRUMPLIS FRITTATA
1/2 kg friss spenót
1/2 kg újkrumpli
2 nagy fej hagyma
4 tojás
20 dkg friss sajt vagy túró
só, bors
vaj,olívaolaj
A spenótot megtisztítom, alaposan megmosom és a leveleken maradt vízzel pár perc alatt megpárolom. Szûrõben lecsepegtetem. A felszeletelt hagymát serpenyõben egy kevés vaj és olívaolaj keverékén lassú tûzön karamellizálom, félreteszem. Ugyanabban a serpenyõben 10 perc alatt megsütöm a felkarikázott újkrumplit. Ha kell még öntök alá pici olajat. Ha a krumpli puha, óvatosan összeforgatom a hagymás spenóttal és belekeverem a friss sajtot és a felvert tojásokat. Sózom, borsozom, kivajazott formában 200 fokos sütõben 20 percig sütöm.
Pár perc pihentetés után lehet szeletelni.
Friss salátával tálalom.