SPENÓTOS SZARVACSKA,FÜSTÖLT SAJTTAL
sponsored links
A szigorúan kritikus gyerekek kedvence lett, könnyü és nagyon finom.
A pipette regate vagy szarvacska tésztát azért választottam, mert jóizû és a szósz nagyon jól megtapad rajta.
Hozzávalók; 1/2 kg friss spenót
fél zacskó pipette regate vagy más tészta
1 közepes vöröshagyma
2 fokhagyma gerezd
bacon
1 kis doboz fõzõtejszin
só
bors
A spenótot jól megmosom és szárával együtt kissé megfõzöm. Utána lecsepegtetem, ha kissé kihûlt, késsel összevágom.
A vöröshagymát apróra vágom és a kis kockákra vágott baconnel együtt megpiritom, ha kész ráteszem az összenyomott fokhagymát egyet forgatok rajta majd hozzáadom a spenótot , só, bors izlés szerint majd ráöntöm a tejszint és átmelegitem. Közben a tésztát az elõirás szerint megfõzöm, a szószba beleforgatom, ha szükséges a tészta fõzõvizéból még pótolom a felszivott nedvességet. Tálalásnál reszelt füstölt sajttal megszórom.
A pipette regate vagy szarvacska tésztát azért választottam, mert jóizû és a szósz nagyon jól megtapad rajta.
Hozzávalók; 1/2 kg friss spenót
fél zacskó pipette regate vagy más tészta
1 közepes vöröshagyma
2 fokhagyma gerezd
bacon
1 kis doboz fõzõtejszin
só
bors
A spenótot jól megmosom és szárával együtt kissé megfõzöm. Utána lecsepegtetem, ha kissé kihûlt, késsel összevágom.
A vöröshagymát apróra vágom és a kis kockákra vágott baconnel együtt megpiritom, ha kész ráteszem az összenyomott fokhagymát egyet forgatok rajta majd hozzáadom a spenótot , só, bors izlés szerint majd ráöntöm a tejszint és átmelegitem. Közben a tésztát az elõirás szerint megfõzöm, a szószba beleforgatom, ha szükséges a tészta fõzõvizéból még pótolom a felszivott nedvességet. Tálalásnál reszelt füstölt sajttal megszórom.