SPENÓTOS GALUSKA JUHTÚRÓVAL ÉS SZALONNA ROPOGÓSSAL

2011-09-15

sponsored links



Tegnap kaptam a zöldségesnél friss, ropogós spenót levelet. Nem vettem belõle sokat, mert csak én szeretem. Sajnos más nem él vele a családban...Pedig ha tudnák az oktondiak, hogy milyen finom és hogy milyen egészséges is, akkor biztos ennének velem...No, mindegy...Nem akartam most simán fõzeléket csinálni belõle, mert sokszor úgy készül, hanem most valami másra vágytam... Eszembe jutott, hogy régebben készült vele palacsinta, és az is milyen jó volt, így megint valami tésztásra gondoltam...Így született meg a "zöld nokedli". Hogy még pikánsabbá tegyem ezt az ételt, juhtúróval és szalonna pörccel fokoztam az ízeket. Éppen mikor fotóztam a tálat, akkor toppant be a nagy fiam. Ránézett és megkérdezte: Hát ez meg mi a jó Isten, ez a zöld izé?! / Egyébként utálja a spenótot.../ Elmondtam a hivatalos nevét, majd villát ragadtam és evéshez kezdtem. Látom ott somfordál mellettem, majd kiböki: Na jó, mégis megkóstolom...Láss csodát, megevett egy egész adagot. Hát, ilyen finom volt, az a "zöld ízé"...

Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2011/...

sponsored links

Keres?s