Spen?tos cip?k
sponsored links
Hozz?val?k:
3/4 b?gre langyos v?z
2 te?skan?l barna cukor
1/2 b?gre tej
1 csomag 7 g. Sz?raz ?leszt?
Egy nagy mar?knyi spen?tlev?l
1 te?skan?l s?
2 ev?kan?l ol?vaolaj
3,5 b?gre liszt plusz ha sz?ks?ges 4 -5 kan?l m?g
Elk?sz?t?se :
A spen?tot a v?zzel turmixoljuk ?ssze. A hozz?val?kat tegy?k egy t?lba ?s adjuk hozz? a spen?tos vizet,az ?leszt?t ?s kezdj?k el dagasztani. Ha ragadna akkor adjunk hozz? m?g annyi lisztet amit?l k?zepes kem?nys?g? lesz a t?szt?nk.
Alak?tsuk cip?v? ?s kelessz?k a dupl?j?ra.
(?n ezt a m?veletet a keny?rg?pre b?zom.)
A megkelt t?szt?t gy?rjuk ?t ?s osszuk kett? ,majd tegy?k be egy-egy keny?rkeleszt? zs?kba ?s kelessz?k a dupl?j?ra .
( Keleszt?zs?k hi?ny?ban tegy?k a cip?kat, arra a tepsire amin s?tni fogjuk. )
V?g?l v?gjuk be a tetej?t, spriccelj?k le v?zzel ?s el?meleg?tett s?t?ben 190 fokon kb 40 percig s?ss?k k?szre.